Paluu pääsivulle
Vili_5948

Vili Saarela

Kuun ääni

Tammikuisena iltana Vili Saarela (kohta 13 v.) yhdessä kahden muun lahjakkaan laulajan kanssa osallistui Lusia-oopperan Kuun äänen roolin koelaulutilaisuuteen Ynnin talossa Oulussa. Vilin Jari-isä kertoo Ynnin pojissa laulavan Vilin suhtautuneen kokeeseen päättäväisesti ja ennalta itsenäisesti harjoitellen. ”Hän todellakin halusi tähän tehtävään”.

Viliin oli tehnyt suuren vaikutuksen, kun hän sai laulaa yhdessä Lusian roolia laulavan mezzosopraano Virpi Räisäsen kanssa. Vilihän ei sitä tiennyt ennakkoon. ”Vilin mielestä Virpin ääni oli jotakin aivan upeaa, ja että sai laulaa yhdessä”, isä kertoo.

Koelaulun jälkeen Vili lähti veljensä kanssa poikakuorojen maailmanmestaruuskisoihin Pietariin. Matka tuli hyvään aikaan Vilin mielestä, koska ei tarvinnut koko ajan miettiä koelaulun tuloksia. Vili oli lentokentällä, kun hän kuuli saaneensa roolin. Uutisen kuultuaan hän kertoi olevansa ”maailman onnellisin poika”.

Vili on kuudennella Pateniemen yhtenäiskoulun musiikkiluokalla, laulaa viidettä vuottaan Ynnin pojissa, soittaa pianoa ja saksofonia ja pelaa salibandyä. Hänen haaveenaan on isona tulla laulajaksi ja näyttelijäksi. On Vili ennenkin osallistunut kilpailuihin. Oulun tiernapoikakisoista Vilillä on parikin hopeista mitalia. Radiossa jouluna perinteisesti esitetty tiernaesityksen Herodes on Vilin setä Kari Saarela 70v. Vilin isä on myös ollut tiernapoika ja itse asiassa Vili on tiernapoikalaulaja jo ainakin neljännessä polvessa. Vilin äiti on laulanut useammissa kamarikuoroissa ja Vilin veli Aki Saarela on jo muusikon ja laulajan ammatissa. Ennuste Vililläkin laulajan uralle on siis hyvä.