Paluu pääsivulle
Teemu Kauppinen

Teemu Kauppinen

Kontrabasso

”Tutustuin ’Lusiaan’ eli Virpi Räisäseen jo lapsena tavatessamme useana kesänä Limingan musiikkileirillä. Viime vuosina olen ilolla seurannut Virpin upeaa uraa laulajana, mm. hänen esiintyessään solistina oman orkesterini, Radion sinfoniaorkesterin, konserteissa. Oli hauskaa, että Virpi otti yhteyttä helmikuussa, kertoi Lusia-oopperasta ja pyysi mukaan.

Virpi kertoi, että hänen sukujuurensa ovat Utajärveltä. Tämä on hieno sattuma, sillä oma edesmennyt isoäitini oli myös Utajärveltä kotoisin. Hän syntyi Utajärven Niskankylässä, ja hänen alkuperäinen nimensä oli Kukko-Oja.

En ole koskaan käynyt Utajärvellä. On todella mielenkiintoista tutustua seutuun. Ehkä jopa tapaan ensi kesänä siellä sukulaisianikin!”

Kauppinen kuuluu Radion sinfoniaorkesterin vakinaiseen soittajistoon. Hän soittaa myös Virtuosi di Kuhmo -kamariorkesterissa sekä Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterissa. Kauppinen on kysytty kamarimuusikko – hän on esiintynyt mm. Naantalin Musiikkijuhlilla, Uudenkaupungin Crusell -viikolla, Korsholman Musiikkijuhlilla, Helsinki Spring Light -festivaalilla sekä Zagreb Kom -festivaalilla Kroatiassa. Kauppinen on kantaesittänyt Kirmo Lintisen, Uljas Pulkkisen sekä Kai Niemisen teoksia kontrabassolle.

Teemu Kauppinen opiskeli kontrabasson soittoa Sibelius-Akatemiassa Jussi Javaksen ja Kölnin musiikkikorkeakoulussa Veit-Peter Schüsslerin oppilaana. Hän on osallistunut myös Franco Petracchin mestarikursseille Italiassa. Vuonna 1996 Kauppinen voitti nuorten solistien Kemiran mestariluokka -kilpailun.

Teemu Kauppisen soitin on italialainen Antonio Guadagnini -kontrabasso vuodelta 1879.