Paluu pääsivulle
Jarkko Lehmus

Jarkko Lehmus

Tanssi

Jarkko Lehmus on toiminut ammattimaisesti tanssin ja esittävän taiteen parissa vuodesta 1995. Hän on työskennellyt sekä monialaisena tanssijana että tanssinopettajana, koreografina, ohjaajana ja näyttelijänä. Hän opiskeli Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksessa, Millennium Performing Arts -koulussa Lontoossa sekä Guildford School of Acting:ssä, josta hänellä on BA (Hons) Theatre, eli teatteritaiteen kandidaatin tutkinto.

Vuosina 2003–2009 Lehmus tanssi solistina Scottish Ballet:ssa. Hän esiintyi muiden muassa William Forsythen, Siobhan Daviesin, Ashley Pagen, Krzysztof Pastorin, Richard Alstonin ja Stephen Petronion nykytanssi- ja nykybalettiteoksissa. Lehmukselle myönnettiin vuonna 2005 Edinburgh Fringen, maailman suurimman taidefestivaalin, Herald Angel -palkinto viikon parhaasta tanssiesityksestä Ashley Pagen koreografioissa.

Muutettuaan takaisin Suomeen vuonna 2011 hän on vieraillut tanssijana Tero Saarinen Companyssa, Susanna Leinonen Companyssa, Zodiakin produktioissa sekä Suomen Kansallisbaletissa tanssijana, koreografina ja harjoittajana. Hänen muihin yhteistyökumppaneihinsa lukeutuvat muiden muassa David Hughes Dance Company ja Fabulous Beast Dance Theatre.

Omassa taiteellisessa työssään Lehmus keskittyy tilalliseen mielikuvitukseen, tunteiden fyysisyyteen ja kinesteettiseen empatiaan. Hän on kiinnostunut kokonaisvaltaisista taideteoksista, eri tanssi- ja taidemuotojen yhdistämisestä sekä taiteen ja tieteen yhteistyöstä.

Taiteellisen työnsä ohella Lehmus on toiminut aktiivisesti tanssin alan ammattiyhdistystoiminnassa sekä Iso-Britanniassa asuessaan että Suomeen muutettuaan. Lehmus on myös Dance Health Finland ry:n hallituksen jäsen sekä JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen taiteellinen johtaja.