Paluu pääsivulle
Ilkka Puputti, käyrätorvi

Ilkka Puputti

Käyrätorvi

”Lusia Rusintyttäreen tutustumisen jälkeen on silmiini alkanut ihmeellisesti nousta lehtiartikkeleita vanhoista suomalaisista oikeuskäytännöistä ja noituustuomioista. Nykyajan torvensoittajan on aika hankalaa löytää muuta näkökulmaa muinaissuomalaiseen noituuteen kuin kauhistelu tai tirkistely, mutta toivon, että aihepiiriin perehtyminen opettaisi meille inhimillisyyttä ja suhteellisuudentajua. Soittajan näkökulmasta pienoisooppera on herkullinen taiteenlaji, jossa yhdistyvät kamarimusiikin ja orkesterisoiton parhaat puolet, yhteistyö laulajien kanssa sekä näyttämötyön pieni noituus.”

Ilkka Puputti aloitti käyrätorvensoiton Heikki Keski-Saaren oppilaana Lahden konservatoriossa vuonna 1995. Sittemmin hän on opiskellut Metropolia Ammattikorkeakoulussa, Sibelius-Akatemiassa ja Universität für Musik und darstellende Kunst Wienissä Esa Tapanin, Timo Ronkaisen ja Thomas Jöbstlin oppilaana. Hän on täydentänyt opintojaan lukuisilla mestarikursseilla Suomessa ja ulkomailla.

Puputti on toiminut paljon sinfoniaorkestereiden orkesteriavustajana, eniten Helsingin kaupunginorkesterissa, Radion sinfoniaorkesterissa ja Kansallisoopperan orkesterissa. Kamarimuusikkona hän on esiintynyt mm. säännöllisesti Kuhmon Kamarimusiikissa ja Auriga-puhallinkvintetin kanssa Suomen lisäksi Unkarissa, Isossa-Britanniassa, Romaniassa, Tanskassa ja Färsaarilla. Vuodesta 2011 lähtien hän on soittanut opiskeluaikojensa unelmatyöpaikan, Lapin kamariorkesterin, riveissä.