Paluu pääsivulle
suoranta

Antti Suoranta

Lyömäsoittimet

Antti Suoranta on suomalainen patarumpali ja lyömäsoittaja. Hän syntyi Kaarinassa 1978 ja aloitti pianonsoiton opinnoilla 5-vuotiaana, myöhemmin mukaan tulivat rumpujen soitto sekä laulaminen poikakuorossa. Suoritettuaan musiikkipedagogin tutkinnon Turun ammattikorkeakoulussa hän opiskeli lyömäsoittimia Sibelius-Akatemiassa muun muassa Olli-Pekka Martikaisen ja Lassi Erkkilän oppilaana. Hän suoritti vaihto-opintoja Tanskan Esbjergissä Christian Martinezin johdolla. Mestarikurssien opettajista mainittakoon Wieland Welzel, David Searcy, Nebosja Jovan Zivkovic sekä Anders Loguin. Musiikin maisteriksi hän valmistui parhain arvosanoin.

Voitettuaan koesoiton Suoranta toimi sijaisena Radion Sinfoniaorkesterissa patarumpujen varaäänenjohtajana 2010-2013. Hänet kutsuttiin Avanti!-kamariorkesteriin toiseksi lyömäsoitinten äänenjohtajaksi syksyllä 2013 ja kaudella 2014-15 hän hoitaa Suomen Kansallisoopperassa lyömäsoitinten äänenjohtajan tehtävää. Yhteistyö Uusinta-kamariyhtyeen sekä Helsingin kamarikuoron kanssa on jatkunut vuosikausia. Lisäksi hän soittaa Due Antissa harmonikansoittaja Antti Leinosen kanssa.

Antti Suoranta on esiintynyt eri puolilla Eurooppaa RSO:n ja Avantin kanssa sekä esittänyt kamarimusiikkia Tanskassa, Espanjassa, Kreikassa ja Virossa. Hän on myös tuttu esiintyjä monilla kotimaan festivaaleilla Kokkolasta Kemiöön ja Musica Novasta Viitasaarelle. Viime kaudella hän esiintyi muun muassa Uusinnan kanssa Mostra Sonora del Sueca -festivaalilla Espanjassa ja Tampere Biennalessa, solistina Pohjoismaisilla musiikkipäivillä ja Kallion nykymusiikkipäivillä, Due Antin kanssa Pohjoismaisilla lyömäsoitinpäivillä Helsingin Musiikkitalossa, Helsingin Kamarikuoron kanssa Musiikkitalon Klang-sarjassa sekä Avantin kevään konserteissa ja Suvisoitossa Porvoossa.

Antti Suoranta on työskennellyt kaikkien merkittävimpien kotimaisten kapellimestareiden kanssa (Salonen, Saraste, Oramo, Segerstam, Lintu, Panula, Vänskä, Kamu, Franck, Mälkki, Storgårds, Slobodeniouk, Rouvali).

Suoranta kantaa osaltaan huolta musiikkielämän uudistumisesta tilaamalla uutta musiikkia ja toimimalla yhteistyössä monien säveltäjien kanssa. Hän tilasi Sami Klemolalta teoksen Sostenuto yhdelle symbaalille, ja seuraavaksi Jouni Hirvelä säveltää Teoston avustuksella uuden kappaleen Due Antille. Lisäksi Antti opettaa nuoria lyömäsoittajia Itä-Helsingin musiikkiopistossa.