Paluu pääsivulle

Lusiasta myös sarjakuvaromaani

kesäkuu 23, 2015

Lusia Rusintytär Korhosen tarina taipuu myös sarjakuvan muotoon. Oopperan kantaesityksen yhteydessä 7. elokuuta julkaistaan myös Ilpo Koskelan sarjakuvaromaani Lusia (Like Kustannus).Julkistamistilaisuus pidetään Utajärvellä Torimakasiinissa 7.8. klo 16. Teoksessa esitellään paitsi Lusian elämää ja tapoja, myös kirkon ja kansan suhdetta 1600-luvun Suomessa.

Tyylikkäästi kuvitetun ja tarkasti taustoitetun romaanin on tehnyt pitkän linjan sarjakuva-ammattilainen Ilpo Koskela (s. 1958). Hänet tunnetaan parhaiten Aleks Revel -sarjakuvasta, joka kertoo fiktiivisen virolaisen seikkailijan elämästä kieltolain aikana ja sen jälkeen. Oululainen sarjakuva-ammattilainen on julkaissut myös Sarjakuvantekijän oppikirjan.

Lusia Rusintytär -ooppera kertoo tietäjänä ja parantajana tunnetun Lusian traagisen tarinan. Oopperan toteutuksesta vastaavat muun muassa säveltäjä Juha T. Koskinen, mezzosopraano Virpi Räisänen sekä ohjaaja-koreografi Jorma Uotinen ja libretisti Hannu Väisänen. Ooppera esitetään Utajärvellä, Ahmaksen perinnekylässä 7. ja 9. elokuuta, Oulun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 28. ja 29. elokuuta sekä Helsingin juhlaviikoilla 23. elokuuta.

Sarjakuvaromaanin julkistaminen Torimakasiinissa, os. Vanhatie 48, 91600 Utajärvi perjantaina 7. elokuuta klo 16.00.